All entries by this author

Ilaç i ri për format agresive të kancerit të gjirit

Gratë me një formë agresive të kancerit të përhapur të gjirit, për të cilat kurat e tjera kanë dështuar t’i ndihmojnë ato, siguruan dje një alternativë tjetër pas miratimit të një ilaçi të ri, megjithëse përfitimet e tij nuk janë të qarta.

Ilaçi Tykerb i prodhuar nga kompania Glakso Smith Kllajn është në formën e hapes [...]Mbipesha dhe roli i mikrobeve

Mikrobet janë bashkëudhëtarët më të herëshëm të njeriut. Në fazat e para të evolucionit, prania e tyre në organizëm ka ndihmuar për ruajtjen e energjisë në formë dhjami. Por shkencëtarët thonë se në epokën bashkëkohore të ushqimeve me kalori të lartë, këto mikrobe duket se nuk i sjellin  njeriut ndonjë të mirë.

Një grup shkencëtarësh biologë në [...]Trajtimi i kancerit të prostatës

Në Shtetet e Bashkuara 230 mijë vetë diagnostikohen çdo vit me kancer në prostat dhe shumë prej tyre trajtohen me operacion ose me rrezatim. Por një studim i kohëve të fundit lë të kuptohet se shpesh këto lloj trajtimesh janë të panevojëshme.

David Alsaser kujton se si 6 vjet më parë, në moshën 53 vjeçare, mjekët [...]Shkaktar i mbipeshës, ushqimi me kalori të lartë

Dihet se shumë amerikanë sot vuajnë nga mbipesha e tepërt dhe sipas eksertëve, një nga arsyet është se shumë restorante ofrojnë ushqime me kalori të lartë.

Statistikat tregojnë se ushqimi i restoranteve përmban më shumë kalori se sa mendohet. Në një restorant të Çikagos, këta klientë as që e dinë se sa kalori përmban pica që [...]çrregullimet psikopatologjike

Nën këtë kategori së shpejti do të vijojnë të gjitha sëmundjet mendore të kategorizuara sipas ICD-10 të WHO-s.Analizë: Vdekja Klinike

Nga : Studenti i se Drejtes
MEVLUT DERTI
Fakulteti i Drejtesise Justiniani I.

Vdekja klinike eshte nje “gjendje kufitare” me vdekjen kur doktoret nuk rregjistrojne me aktivitet te zemres (pacienti ska rrahje zemre), te frymemarrjes, te mushkrive, funksionet e sistemit nervor fillojne te zhduken dhe “bebja e syrit” nuk mblidhet me kur e ndriqon me drite. [...]Fjalekryqi

Po fjalëkryqin për çfarë e ke dashur  Po fjalëkryqin për çfarë e ke dashur  Po fjalëkryqin për çfarë e ke dashur  Po fjalëkryqin për çfarë e ke dashur  Po fjalëkryqin për çfarë e ke dashur  Po fjalëkryqin për çfarë e ke dashur  Po fjalëkryqin për çfarë e ke dashur  [...]Humor 1
Droga dhe parandalimi i saj

Dr. med. Musli Ferati
Është një rrjet aq mirë i organizuar i prodhimit, përpunimit, distribuimit dhe përdorimit të drogës, saqë edhe masat më të rrepta legale nuk kanë gjasa për një kohë të gjatë ta zhdukin. Mbetet që të kufizohen këto kanale të thella, që të ndërgjegjësohet rinia jonë dhe së paku deklarativisht të potencohen rrethanat parandaluese [...]Televizori - vrasës i lëvizjes?

Konsumi televiziv te fëmijët parashkollor te nxënëset dhe nxënësit të shkollës fillore.
 
Prind të dashur
Gati çdo i pesti fëmijë që shkon në kopsht parashkollor është i trashë! Mësuesit e sportit dhe mjekët e fëmijëve vërejnë përveç kësaj, që lëvizjet e shumë fëmijëve janë të pamjaftueshme dhe se shumë të rinjë e kanë një qëndrim të keq [...]