Mjekesi

Ilaç i ri për format agresive të kancerit të gjirit

Gratë me një formë agresive të kancerit të përhapur të gjirit, për të cilat kurat e tjera kanë dështuar t’i ndihmojnë ato, siguruan dje një alternativë tjetër pas miratimit të një ilaçi të ri, megjithëse përfitimet e tij nuk janë të qarta.

Ilaçi Tykerb i prodhuar nga kompania Glakso Smith Kllajn është në formën e hapes [...]Mbipesha dhe roli i mikrobeve

Mikrobet janë bashkëudhëtarët më të herëshëm të njeriut. Në fazat e para të evolucionit, prania e tyre në organizëm ka ndihmuar për ruajtjen e energjisë në formë dhjami. Por shkencëtarët thonë se në epokën bashkëkohore të ushqimeve me kalori të lartë, këto mikrobe duket se nuk i sjellin  njeriut ndonjë të mirë.

Një grup shkencëtarësh biologë në [...]Trajtimi i kancerit të prostatës

Në Shtetet e Bashkuara 230 mijë vetë diagnostikohen çdo vit me kancer në prostat dhe shumë prej tyre trajtohen me operacion ose me rrezatim. Por një studim i kohëve të fundit lë të kuptohet se shpesh këto lloj trajtimesh janë të panevojëshme.

David Alsaser kujton se si 6 vjet më parë, në moshën 53 vjeçare, mjekët [...]Shkaktar i mbipeshës, ushqimi me kalori të lartë

Dihet se shumë amerikanë sot vuajnë nga mbipesha e tepërt dhe sipas eksertëve, një nga arsyet është se shumë restorante ofrojnë ushqime me kalori të lartë.

Statistikat tregojnë se ushqimi i restoranteve përmban më shumë kalori se sa mendohet. Në një restorant të Çikagos, këta klientë as që e dinë se sa kalori përmban pica që [...]Kanceri i zorrëve

Disa informacine mbi kancerin e zorrëve. Këtu gjindet edhe një pyetësor për përcaktimin e rrezikut të mundshëm nga kanceri i zorrëve.
Broshura është e përgaditur për Zvicër, por në të ka informacione për të gjithë.
 
Për të lexuar më shumë kliko këtu….
 
_______________________
marrë nga migesplus.chKanceri i gjirit

Një broshurë me informacione mbi kancerin e gjirit.
 
Për të lexuar më shumë kliko këtu….
 
____________________
marrë nga migesplus.ch Kurdise vetë zemrën tënde

5 stile që duhet t’i zbatoni sot për një zemër të fortë nesërSëmundje ngjitëse seksuale 1

Disa informacione për sëmdundjet ngjitëse seksuale më të shpeshta.Sëmundje ngjitëse seksuale 2

Çka janë sëmundjet ngjitëse seksuale?
Sëmundjet ngjitëse seksuale janë sëmundje që ngjiten nga kontakti trupor gjatë marrëdhënieve seksuale. Këto shkaktohen nga viruset, bakteriet dhe parazitet. Këto poashtu njihen si Infektime ngjitëse seksuale apo me emrin e vjetër Sëmundje veneriane. Ekzistojnë 25 lloje të sëmundjeve ngjitëse seksuale. Këto të gjitha kanë të përbashkët ate që të [...]Tuberkulozi për femijë

Tuberkulozi eshte nje nga semundjet ngjitese me te vjetra, qe eshte pershkruar per here te pare ne shekullin e 3te para eres sone,nga nje mjek kinez.Gjerat kane ndryshuar shume ne vitet e fundit dhe sot njohim hollesira per shkakun e semundjes, menyren e trasmetimit dhe mjekimin e saj.