News

Lidhjet mes depresionit dhe sëmundjeve të zemrës

Që prej disa kohësh, shkencëtarët mendojnë se ka një lidhje të rëndësishme mes depresionit dhe sëmundjes së zemrës. Trajtimi standart për depresionin ka përfshirë shpesh antidepresantë dhe psikoterapi. Por një studim i kohëve të fundit në Kanada, i publikuar në Revistën e Shoqatës Amerikane të Mjekësisë, tregon se për disa pacientë të sëmurë me zemër, ilaçet mund të jenë më të efektshme se sa seancat këshilluese me psikologun ose psikiatrin.Lidhja mes pubertetit të hershëm dhe mbipeshës tek vajzat

Shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se ekziston një lidhje mes pubertetit të hershëm dhe mbipeshës tek vajzat në moshën e fëmjërisë. Në vazhdim do t’ju njohim me përfundimet e një studimi, ku morën pjesë 350 vajza që nga vitet e para të fëmijërisë, e deri në periudhën e adoleshencës.Zbulohet hormoni që shkakton ankthin

Zbulimi është bërë nga një studim italian
 Trajtimi i parkinsonit me operacion

Parkinsoni është një sëmundje neurologjike dhe shenjat e dukëshme të saj janë dridhjet, veçanërisht të gjymtyrëve.
 Dashuria kuron sëmundjet

thuhet në një studim të kohës së fundit.
Disa psikologë amerikanë në Pensilvani kanë zbuluar se njerëzit që bëjnë dashuri të paktën dy herë në javë përmirësojnë sistemin imunitar.Femrat moderne preferojnë një mashkull për shtëpi

Mashkulli dembel
Pjesa më e madhe e femrave, të cilat përkujdesen njëkohësisht si për karrierën, ashtu edhe për punët e shtëpisë, partnerin e tyre do ta dëshironin kryesisht "shtëpiak" dhe ndihmues në punët e shtëpisëNumër i madh vetëvrasjesh me armë zjarri

Në Zvicër çdo ditë vetëvritet një njeri me armë zjarri. Po të kishte rregulla më ashpra të zotërimit të armëve, numri tyre mund të ulej.Sjellja ndaj fëmijëve

Për të ditur se çfarë t’u thuash fëmijëve dhe si t’ua thuash atë është një sfidë e përherëshme prindërore. Fatkeqësisht, disa fjalë qoftë edhe nga mënyra sesi thuhen mund të shkaktojnë dhimbje emocionale që lënë gjurmë gjatë gjithë jetës.Stresi emocional, shkaktar i belbëzimit tek femijët

Një raport i kohëve të fundit tregon se fëmijëve që e kanë më të vështirë të përballojnë stresin emocional, shpesh u mbahet goja. Ndërsa shkencëtarët thonë se 50 deri në 80 për qind të këtyre fëmijëve e kalojnë këtë fazë deri në moshën pesë vjeç, nuk ka ndonjë kurë për belbëzimin nëse vazhdon përtej kësaj [...]Arti lehtëson simptomat e alcajmerit

Ndërsa për sëmundjen e alcajmerit nuk ekziston ndonje kurë, disa shkencëtarë kanë zbuluar një mënyrë të re jo të zakonëshme për të lehtësuar simptomat e rënda të kësaj sëmundjeje.