Semundje

Kanceri i zorrëve

Disa informacine mbi kancerin e zorrëve. Këtu gjindet edhe një pyetësor për përcaktimin e rrezikut të mundshëm nga kanceri i zorrëve.
Broshura është e përgaditur për Zvicër, por në të ka informacione për të gjithë.
 
Për të lexuar më shumë kliko këtu….
 
_______________________
marrë nga migesplus.chKanceri i gjirit

Një broshurë me informacione mbi kancerin e gjirit.
 
Për të lexuar më shumë kliko këtu….
 
____________________
marrë nga migesplus.ch Sëmundje ngjitëse seksuale 1

Disa informacione për sëmdundjet ngjitëse seksuale më të shpeshta.Sëmundje ngjitëse seksuale 2

Çka janë sëmundjet ngjitëse seksuale?
Sëmundjet ngjitëse seksuale janë sëmundje që ngjiten nga kontakti trupor gjatë marrëdhënieve seksuale. Këto shkaktohen nga viruset, bakteriet dhe parazitet. Këto poashtu njihen si Infektime ngjitëse seksuale apo me emrin e vjetër Sëmundje veneriane. Ekzistojnë 25 lloje të sëmundjeve ngjitëse seksuale. Këto të gjitha kanë të përbashkët ate që të [...]Tuberkulozi për femijë

Tuberkulozi eshte nje nga semundjet ngjitese me te vjetra, qe eshte pershkruar per here te pare ne shekullin e 3te para eres sone,nga nje mjek kinez.Gjerat kane ndryshuar shume ne vitet e fundit dhe sot njohim hollesira per shkakun e semundjes, menyren e trasmetimit dhe mjekimin e saj.Migrena

Migrena, më shumë se sa një dhimbje koke
 
Të zbulosh se çfarë e shkakton migrenën ke zbuluar “celësinë “ e saj dhe vetëm një trajtim i saktë sjell kurimin.Tuberkulozi 2

Edhe një broshurë tjetër për semundjën e TBCTuberkulozi

Inoformacione për tuberkulozin (TBC)
 
Kohët e fundit tuberkulozi (TBC) është kthyer përsëri. Gjithashtu ka variacione të reja të TBC-së që janë të vështira për t’u kuruar.Këtu janë disa nga pyetjet më të zakonshme rreth TBC-së. Në qoftë se do të keni më shumë pyetjeje pasi ta keni lexuar këtë njoftim, flisni me doktorin tuaj ose Qendrën [...]HIV-AIDS

Të freskojmë dijën tonë.
Cfarë do të thotë SIDA dhe HIV? Kliko këtu
 
Për të lexuar këtë broshurë, duhet të kesh të instalura programin Acrobat Reader.AIDS

Ciftet, mbrojtja nga shtatzënia, Sida…
Për të lëxuar më shumë: kliko këtu
 
Për të lexuar këtë broshurë, duhet të keshë të instalura programin Acrobat Reader.