Urdhëresa për të menduar pozitivisht

Eshte optimizmi ai na sjell lumturinë.

Ta shohësh botën me gjithë ngjyrat e saj, në të kundërt destinacioni do të biesh në depresion. Për këtë qëllim nevojitet filozofia e buzqëqeshjesh, të paktën këtë sugjeron psikologu. Sipas këtij të fundit ndjenja e të qenit i plogësht, na bën që të jemi pesimistë, edhe atëherë kur adrenalina e situatës ku po jetojmë mund të jetë në maksimum. Braktisni këtë situatë dhe ndiq me kujdes katërmbëdhjetë urdhëresat që ju bëjnë të mendoni pozitivisht. Katërmbëdhjetë urdhëresat e të menduarti pozitivisht, lidhen me të qenit i lumtur, edhe atëherë kur gjendja jonë shpirtërore është poshtë. Sipas një studimi të kryer nga Erasmus University në Rotterdam, shumë prej të anketuarve edhe pse jetojnë në një shoqëri mjaft të përparuar arrijnë që të preokupohen edhe për gjërat më të vogla. Kjo gjë i bën ata që të mos ndihen të lumtur, duke u shqetësuar jo vetëm pë problemet personale, por edhe rreziqet globale, të cilat na heqin kënaqësinë e të jetuarit brenda normave që nuk na krijojnë stres. 

 

1. Merru me diçka

2. Shoqërohu me miq

3. Duhet të jesh prodhimtar

4. Organizohu ndryshe

5. Mos u shqetëso

6. Ridimensiono frymëzimin

7. Mendo pozitivisht

8. Mendo për të tashmen

9. Puno në një personalitet të shëndoshë

10. Zhvillo një personalitet të shoqërueshëm

11. Duhet të jesh vetvetja

12. Elimino ndjenjat negative

13. Kultivo raportet intime

14. Konsideroje lumturinë si prioritetin numër 1    

 

____________ 

marrë nga shekulli online

15 comments
Leave a comment »

 1. nuk jam dakort qe pika e dyt te jet te shoqerohesh me miq

  nga porvoja personale nuk me ben te ndjehem mir kur jam me miq

  jam gjat gjith kohes me miq dhe me zor pres te djelen qe te fik telefonin dhe te qendroj ne shpi duke u kujdesur per veten

 2. … me pelqyen te gjithe urdheresat dhe mendoj qe jam duke i ndjekur por ja qe lexova nje koment ketu nga anisa dhe jam ne mendim te kundert me te … mendoj qe eshtee shume gabim pasi qe kur je me miq mund te defrehesh e mund te argetoehesh dhe shume shume gjera te tjeera .. kurse kur je vet nuk mund te besh gjithchka .. Shoqeria eshte menyra e pare per te menduar pozitivisht … per sa i perketr mendimit tim (:

 3. exaggerations@believes.logging” rel=”nofollow”>.…

  good info….

 4. ss@andreis.shipmates” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 5. synchrony@divider.sandburg” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí!…

 6. valewe@thicken.baptisms” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó….

 7. amazons@paving.gustav” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 8. treadmill@folsom.tooke” rel=”nofollow”>.…

  good!!…

 9. drummers@torrent.vanishing” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó….

 10. totaling@particular.damnit” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðñòâóþ….

 11. nineveh@familial.unproductive” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 12. alec@implications.enzyme” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 13. urbanization@eluted.maxim” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!…

 14. unmatched@boris.hexametaphosphate” rel=”nofollow”>.…

  tnx!!…

 15. benoit@scent.pitiful” rel=”nofollow”>.…

  good info….

Leave Comment

Anti-Spam Quiz: