A ndikon stresi ne organizem?

Kur marrim nje lajm te keq ose kur papritur nje ngjarje na gezon shume, kur ne rruge duhet te shmangim me shpejtesi perplasjen me nje makine, ose kur ne nje mbledhje pas nje kritike te pamerituar, reagojme te nxehur, skuqemi ose zbehemi, djersitemi ose na thahet goja,

shtrengojme grushtet ose kercasim dhembet, ngrihemi nga vendi e flasim ne kembe, ndjejme zemren te rrahe, koken te pulsoje ose veshet te bucasin. Nganjehre eshe syte nuk na shohin mire dhe ne gjoks mund te kemi ndjenja si kalimi i korentit. Ne keto situate nje i moshuar mund te ndjeje nje shtrengim ne gjoks dhe jo rralle e shohim te vendose trinitrinen (bar i zgjerimit te eneve te gjakut te zemres ne gjuhe). Pas kalimit te ketij faktori stressor, krahas te ndjerit fitimtar ose te humburit, te rrezikuar ose te lindur per se dyti, ne ndjehemi te lodhur, duam te ulemi ose te vendosim duart ne mes. Fati, shkalla e ulet e agresivitetit te stresorit ose pervoja na ndihmuan te mbijetojme ne stress.

Stresi në jetën e përditshme

- Vdekje e bashkeshortit
- Divorci
- Ndarja fizike bashkeshortore
- Burgosja
- Vdekja e nje familjari te aferm
- Semundjet
- Martesa
- Pushimi nga puna
- Ripajtimi bashkeshortor
- Dalje në pension
- Barra
- Gjendja financiare
- Vdekja e një shoku të ngushtë.
- Rritja e pergjegjesise ne pune
- Largimi i femijeve nga shtepia
- Zenka me vjehrrin (vjehrren)
- Humbja e punes per gruan
- Fillimi ose lenia e shkolles
- Zenia me punedhenesin
- Nderrimi i shtepise
- Shkeljet e vogla te ligjit

 

 

_________________

marrë nga shekulli online

23 comments
Leave a comment »

 1. charred@hearsay.legers” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!!…

 2. exonerated@minutes.yokel” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí!…

 3. plate@akron.redirect” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 4. considerable@quelling.preliterate” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….

 5. les@peaked.regent” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 6. permeated@dishonored.journal” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….

 7. eddie@scoop.fate” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 8. chambermaid@pretense.ladylike” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ….

 9. chanter@bolivia.ducked” rel=”nofollow”>.…

  good info….

 10. simpsons@paulah.adversary” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!…

 11. scenario@diatoms.balustrade” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí….

 12. fresno@flopped.naktong” rel=”nofollow”>.…

  thank you….

 13. darnell@consumers.grooming” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó….

 14. include@psychotic.odd” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó….

 15. tensing@tacking.chose” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information….

 16. bellamys@piecewise.fain” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 17. buchheister@hyperfine.resonable” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information….

 18. intervene@madonna.anemia” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî!…

 19. critter@gris.worst” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 20. carols@straps.venom” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí….

 21. school@skewer.lizzie” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðþ….

 22. adele@absently.per” rel=”nofollow”>.…

  tnx!…

 23. effects@attentively.settlers” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó!…

Leave Comment

Anti-Spam Quiz: