Ilaç i ri për format agresive të kancerit të gjirit

Gratë me një formë agresive të kancerit të përhapur të gjirit, për të cilat kurat e tjera kanë dështuar t’i ndihmojnë ato, siguruan dje një alternativë tjetër pas miratimit të një ilaçi të ri, megjithëse përfitimet e tij nuk janë të qarta.

Ilaçi Tykerb i prodhuar nga kompania Glakso Smith Kllajn është në formën e hapes [...]

Mbipesha dhe roli i mikrobeve

Mikrobet janë bashkëudhëtarët më të herëshëm të njeriut. Në fazat e para të evolucionit, prania e tyre në organizëm ka ndihmuar për ruajtjen e energjisë në formë dhjami. Por shkencëtarët thonë se në epokën bashkëkohore të ushqimeve me kalori të lartë, këto mikrobe duket se nuk i sjellin  njeriut ndonjë të mirë.

Një grup shkencëtarësh biologë në [...]

Trajtimi i kancerit të prostatës

Në Shtetet e Bashkuara 230 mijë vetë diagnostikohen çdo vit me kancer në prostat dhe shumë prej tyre trajtohen me operacion ose me rrezatim. Por një studim i kohëve të fundit lë të kuptohet se shpesh këto lloj trajtimesh janë të panevojëshme.

David Alsaser kujton se si 6 vjet më parë, në moshën 53 vjeçare, mjekët [...]

Shkaktar i mbipeshës, ushqimi me kalori të lartë

Dihet se shumë amerikanë sot vuajnë nga mbipesha e tepërt dhe sipas eksertëve, një nga arsyet është se shumë restorante ofrojnë ushqime me kalori të lartë.

Statistikat tregojnë se ushqimi i restoranteve përmban më shumë kalori se sa mendohet. Në një restorant të Çikagos, këta klientë as që e dinë se sa kalori përmban pica që [...]